Banana Balls


Banana Balls

  • 4 raw bananas

  • 2 large boiled potatoes (peeled and mashed)

  • 100 g paneer (cottage cheese)

  • ½ cup finely ground sabudana (tapioca pearls) / buckwheat flour / water chestnut flour (whichever is available)

  • 1 tsp each of ginger paste, green chili paste, and black pepper powder

  • Sendha namak (rock salt), mint powder, and finely chopped coriander leaves

  • Oil for frying

Method:

  1. Cut paneer into 1-inch cubes, sprinkle lightly with salt and black pepper, and set aside.

  2. Mix all the ingredients together (except oil and paneer) to form a smooth dough.

  3. Divide the mixture into portions equal to the number of paneer cubes.

  4. Take one portion, flatten it on your palm, place one paneer cube inside, and seal it properly to form a ball.

  5. Heat oil in a pan and deep-fry the balls until golden brown.

  6. Serve hot with tomato-coriander chutney or any chutney of your choice.

Jai Mata Di!

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4 कच्चे केले
2 बड़े आलू उबले (छिले व मैश किए हुए)
पनीर 100 ग्राम, 1/2 कप बारीक पिसा साबूदाना/कुट्टू /सिंघाड़े का आटा
(जो भी उपलब्ध हो सके)
1-1 टी स्पून अदरक, हरी मिर्च पिसी, काली मिर्च पावडर
सेंधा नमक तथा पुदीना पावडर, बारीक कटा हरा धनिया
तलने के लिए तेल.....
1-1 इंच के पनीर के टुकड़े कर लें व हल्का-सा नमक व काली मिर्च बुरका कर रख दें। तेल और पनीर छोड़कर सभी चीज़े ठीक से मिला लें व गोले बना लें (जितने पनीर के टुकड़े हों)। 1 गोला लें व हथेली पर फैला लें। इस पर 1 टुकड़ा पनीर रखें व ठीक से बंद कर दें। अब तेल गर्म करें व सुनहरा होने तक हर गोले को तल लें।टमाटर धनिया या अपनी किसी भी मनपसंद चटनी के साथ खाएं और खिलाएं .....जय माता दी !

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