Potato Ring पोटैटो रिंग



For stuffing 

Potato - 4 (400 grams) mashed
Green peas - ¼ cup 
Paneer - ¼ cup cut into small cubes
8-10 pieces of cashew nuts
Green Coriander - 2-3 big tea spoon 
Turmeric - 1/2 tsp
Green chili - 2-3 
Ginger - 1 small tea spoon
Coriander powder - 1 small tea spoon
Cumin powder - ½ tsp
Dry mango powder - ½ tsp
Crushed Red Chili - ½ tsp
Garam masala - ½ tsp
Salt - ¾ tsp (as per taste)

For doe 
All purpose flour - 2 cups (250 grams) 
Cumin - ½ tsp 
Oil - ¼ cup (50 grams) 
Salt - ½ tsp (as per taste)
oil for frying 

Mix flour, cumin, salt and oil in a big bowl, then add a little water to it and prepare a hard dough and keep it covered for 20-25 minutes, now put a pan on the gas, add some oil, then splutter cumin, now add potatoes and peas

and Stir then
add green chili, ginger, coriander powder, cumin powder, dried mango powder, turmeric, red chili, crushed garam masala and salt and fry it, now add green coriander, paneer and cashews to it, the stuffing is ready.
Now mash the dough and divide it into small pieces. Now take a piece of dough, roll it into a square shape and roll it thinly. Now put a thin layer of stuffing on the rolled dough and roll it lightly. Now with the rolled out square dough Remove one edge of the side by cutting it and put a cut on the remaining part at a little distance, take care not to cut it till the end, let it be connected at the end, now roll it completely, now apply flour solution on both the ends of the roll and stick it Give it
 , now heat the oil, when it gets hot, put the ring to fry, now let it cook on a slow flame, then fry all the potato rings in the same way (it takes 15-20 minutes to fry the potato ring once)

 















स्टफिंग के लिए 

आलू -  4 (400 ग्राम) मैश किए हुए
हरी मटर- ¼ कप 
पनीर -¼ कप छोटे क्यूब में कटे हुए
8-10 काजू के टुकड़े
हरा धनिया- 2-3 बड़ी टी स्पून 
हल्दी -1/2 टी स्पून
हरी मिर्च- 2-3 
अदरक- 1 छोटी टी स्पून
धनिया पाउडर- 1 छोटी टी स्पून
जीरा पाउडर- ½ छोटी टी स्पून
अमचूर पाउडर- ½ छोटी टी स्पून
लाल मिर्च कुटी हुई - ½ छोटी टी स्पून
गरम मसाला- ½ छोटी टी स्पून
नमक- ¾ छोटी टी स्पून (स्वादानुसार )

डो के लिए 
मैदा- 2 कप (250 ग्राम) 
जीरा- ½ छोटी टी स्पून 
तेल- ¼ कप (50 ग्राम) 
नमक- ½ छोटी टी स्पून(स्वदानुसार)
तलने के लिए oil 

एक बड़े बाउल में  मैदा जीरा नमक तेल मिला लें फिर उसमे थोडा थोडा पानी डाल कर सख्त आटा तैयार कर लें और 20-25 मिनट के लिए ढक कर रख दें

अब एक पैन गैस पर रखें  थोडा oil  डाले  फिर जीरा  चिटकाए अब आलू मटर  डालें और चलायें  फिर उसमे
हरी मिर्च अदरक धनिया पाउडर जीरा पाउडर अमचूर पाउडर हल्दी लाल मिर्च कुटी हुई गरम मसाला और नमक डाल कर भुन लें अब उसमे हरा धनिया पनीर और काजू भी मिला दें स्टाफिंग तैयार है
अब आटे को मसल कर छोटे छोटे टुकड़े में बाँट लीजिये अब आटे एक टुकड़ा ले उसे गोल करके  स्क्वायर शेप देते हुए पतला बेल लीजिये  अब बेले हुए आटे पर stuffing की एक पतली layer रख कर उसे हल्का सा रोल कर दीजिये  अब  बेली हुई  square आटे से साइड का एक किनारा काट कर हटा दीजिये और बाकि बचे हुए हिस्से पर थोड़ी थोड़ी दूर पर कट लगा दीजिये धयान रखिये अंत तक नही काटना है  आखिर में जुड़ा रहने दीजिये  अब उसे पूरा रोल कर लीजिये  अब रोल के दोनों सिरों पर मैदाका घोल  लगा कर चिपका  दीजिये
 अब तेल गरम कीजिये गरम  हो जाने पर  रिंग को तलने किए डाल दीजिये  अब धीमी धीमी फ्लेम पर पकने दीजिये फिर और इसी तरह सारे  पोटैटो रिंग को  तल लीजिये   (एक बार केपोटैटो  रिंग को तलने में 15-20 मिनट का समय लग जाता है )

 



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