quick Barfi (क्विक बर्फी )




1/2 cup ghee
1 cup fine flour
1 cup powdered sugar
1/4 tsp cardamom powder

Put half a cup of ghee in a thick bottomed pan/kadhai and keep it on medium flame for heating. When heated, add flour and fry on low flame stirring continuously for 10-15 minutes and now take it out in a vessel and let it cool for 5 minutes, now add cardamom powder and powdered sugar little by little and mix well. Grease a container and put the mixture in it and refrigerate it for 1 hour and then after making cuts, take it out in a serving plate and serve it


 1/2 कप घी

1 कप बारीक़ आटा 

1 कप पिसी चीनी

1/4 छोटा चम्मच इलायची पाउडर


मोटे  तले  के पैन / कढ़ाई में  आधा कप  घी डालकर गर्म होने के लिए मीडियम फ्लेम  पर रखें। गर्म होने पर आटा  डालकर लगातार  चलाते  हुए  लो  फ्लेम पर  10 - 15  मिनट तक भून लें  और अब इसे एक बर्तन में निकाल लें  और 5  मिनट  ठंडा होने  दें अब इसमें इलाइची पॉउडर डाले और पाउडर चीनी थोड़ा थोड़ा  डाल  कर अच्छे से मिला दें।  एक कंटेनर को ग्रीस करें और उसमे मिक्सचर को डाल  कर  1 घंटे के लिए रेफ्रिजरेट कर लें और फिर कट  लगा कर सर्विंग  प्लेट में निकाल कर सर्व करें। 

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